Harry Potter ve Ölüm Yadigarları
+4
Wish Stars
Moria leviosa
sineyp
Camellia
8 posters
Anti Twilight Türkiye : The Legend Strikes Back! :: Eften püften... :: Kitaplık :: Harry Potter Serisi
1 sayfadaki 1 sayfası
Sihir dünyası savaşta!Karanlık Lord iyice güç kazanırken iyiler de boş
durmuyor.Yedinci yılında Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu`na
dönmeyen Harry Potter,Dumbledore`un ona bıraktığı görevi tamamlamaya
çalışıyor.Yanında -her zamanki gibi- Ron ve Hermione`yle, bir yandan
Voldemort`tan ve onun Ölüm Yiyenler`inden kaçarken bir yandan da
Hortuluk`ları yok etmek,Ölüm Yadigaları`nın sırrını keşfetmek zorunda
olan Harry kendi geçmişiyle ilgili pek çok şey öğreniyor.
JK.Rowling
Harry Potter, İngiliz kadın yazar J.K. Rowling tarafından yedi kitap olarak yazılan kitap serisi.
Dünya çapında elde ettiği başarı ve yakaladığı satış rakamlarıyla
çığır açmayı başarmış ve edebiyat tarihine geçmiştir. Harry Potter
serisinin yedinci kitabı piyasaya çıktığı ilk gün ABD'de 8,3 milyonun üzerinde bir satış rakamı yakalayarak erişilmesi güç bir rekora imza atmıştır. Türkiye de dünyayı sarsan Harry Potter çılgınlığından etkilenmiştir.
Harry Potter serisinin ilk kitabı, Harry Potter ve Felsefe Taşı, 1997
yılında piyasaya çıkmıştır.Yedi kitaplık serinin günümüz itibariyle
yedi kitabı tamamlanıp satışa sunulmuştur. Ünlü serinin kitapları,
"Dünyanın En Hızlı Satan Kitabı" ve "Dünyanın En Çok Satılan Çocuk
Romanı" ünvanlarını şimdiden üstlerine almışlardır. Kitap serisi,
sadece çocukların değil her yaştan okurların ilgisini çekmiştir.
Camellia- Kurucu Yönetici
Geri: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları
yaa, şey bu kitapta illa mürver asa olmasada olurdu. Snip'im ölmezdi böylece..
he bi de Voldemort saçma sapan bebecik bi büyü yüzünden öldü, zıvanadan çıkmış bu kadın diyodum okuduğumda
he bi de Voldemort saçma sapan bebecik bi büyü yüzünden öldü, zıvanadan çıkmış bu kadın diyodum okuduğumda
sineyp- Yardımcı Yönetici
-
Snape'i sevmezdim aslında xD hala pek sevmem ölmesi pek bi' şey anlam ifade etmiyoğr ama snape harbiden boşu boşuna öldü,
Camellia- Kurucu Yönetici
En sevdiğim kitaplardan biriydi Sonları seviyorum Ya da en sevmediğimdi bütün gerçekler ortaya döküldü kararsızım bu konuda =P
Moria leviosa- Yardımcı Yönetici
-
Bana kalırsa Snape çok saçma bir biçimde öldü.Güçlü bir büyücüydü, onun gibi birine böyle tuhaf bir ölüm yakışmadı.
Voldemort da çok mantıksız bir biçimde öldü.Bu kadar dandik bir biçimde ölmek kesinlikle ona yakışmadı.Zaten kötülerin saçma sapan bir biçimde ölmesine sinir oluyorum.
Voldemort da çok mantıksız bir biçimde öldü.Bu kadar dandik bir biçimde ölmek kesinlikle ona yakışmadı.Zaten kötülerin saçma sapan bir biçimde ölmesine sinir oluyorum.
Wish Stars- Yardımcı Yönetici
Lord Voldemortçu biri olarak hem kızıyorum hem de seviniyorum onun ölüş biçimine. Zira, çok aptalca öldü, daha "hard" bir ölüm bekliyordum, hatta son bir vurucu söz falan. Ama bir yandan da, "Büyük adamlar küçük hatalar yapar," mantığına da uyduğu için seviyorum. Eh, gene de en sevmediğim kitap diyebilirim DH için xD
Kitapta çok fazla olay oldu... Filmin ikiye bölünmesi o açıdan mantıklı bence...
Aslında son kitap pek tatmin edici değildi. Harry'nin Voldi'yi bir Expelliarmusla haşat etmesi haksızlıktı... ama o zaten Rowling kaynaklı... Serinin başından beri ZAY, Dumbledore'un Ordusu dışında doğru düzgün büyü görmedik.
Snape laf olsun diye öldürülmüştü sanki Hepsini öldürdük, geride yetişkin bırakmayalım mantığı...
Arada 19 yılın atlanması haksızlıktı okura... Ne olacak şöyle kısa bir özet geçsen J.K...
Mürver Asa ve diğer yadigarların hikayesini sevmedim... Hortkulukları yok etmek üzerine kurulmalıydı kurgu bence... Yadigarlar ortaya çıkınca aradaki çerez görevler gibi bir şey oldu hortkuluklar...
Neyse... Belatrix'in öldürülüş biçimi de beni hüzünlendirmiştir... Kendisi ne kadar kötü bir karakter olursa olsun aklıma sürekli Sirius'u getirdiğinden üzüyor beni...
Daha konuşursam bütün gün yorum yazacağım Gençlerin önünü açmak için susuyorum...
Aslında son kitap pek tatmin edici değildi. Harry'nin Voldi'yi bir Expelliarmusla haşat etmesi haksızlıktı... ama o zaten Rowling kaynaklı... Serinin başından beri ZAY, Dumbledore'un Ordusu dışında doğru düzgün büyü görmedik.
Snape laf olsun diye öldürülmüştü sanki Hepsini öldürdük, geride yetişkin bırakmayalım mantığı...
Arada 19 yılın atlanması haksızlıktı okura... Ne olacak şöyle kısa bir özet geçsen J.K...
Mürver Asa ve diğer yadigarların hikayesini sevmedim... Hortkulukları yok etmek üzerine kurulmalıydı kurgu bence... Yadigarlar ortaya çıkınca aradaki çerez görevler gibi bir şey oldu hortkuluklar...
Neyse... Belatrix'in öldürülüş biçimi de beni hüzünlendirmiştir... Kendisi ne kadar kötü bir karakter olursa olsun aklıma sürekli Sirius'u getirdiğinden üzüyor beni...
Daha konuşursam bütün gün yorum yazacağım Gençlerin önünü açmak için susuyorum...
Ervolda- Kurucu Yönetici
-
Bu kitaptaki herşeyden çok kitapta onca karakteri öldürdüğünden kızmıştım Rowling'e.. Üç çapulcumuz vardı, son kitapla hepsi gitti., Tonks'la beraber.. Snape öldü hem de o karaktere yakışmayan basitçe bir ölümle.. Moody, Bellatrix... gerçi onlar "savaşı kazanmak için kurbanlar vermek gerekir" in bir örneğiydi. Ama biraz fazla kurban olmadı mı? Dobby ile Hedwig bile öldü yahu.. Ve tabiki ikizler! Onlara bir zarar gelecekti, George'un kulağı yokettin tamam ama Fred'den ne istedin e JKR?
Bir de kitabın sonunun öyle bitmesi çok rahatsız ediciydi. Voldemort ölür, Harry Dumbledore'la son kez konuşup Mürver Asa'yı bırakır, kendi asasını sağlam olarak alır---...ve bitti. Ben şahsen Harry-Hermione-Ron'un savaş bittikten sonraki konuşmalarını, Harry ve Ginny'nin barışmasını okumak isterdim, ki o çifti kitapta neredeyse hiç görememiştik.
Kısaca söylemek gerekirse kitap hem çok konuyu içeriyordu, hem de çok havada kalan kısımlar oldu.. Genel olarak beğendim aslında. Başları biraz yavaştı falan.. 19 Yıl Sonra kısmı da yeterli değildi ki. bizimkiler ileride ne yaptı, Neville Luna gibi karakterlere ne oldu, bunlar iş olarak ne yapıyor vs. öğrenememiştik ancak JKR röportajlarda açıklamıştı, yine de kitaba koyması daha iyi olabilirdi..
Bir de kitabın sonunun öyle bitmesi çok rahatsız ediciydi. Voldemort ölür, Harry Dumbledore'la son kez konuşup Mürver Asa'yı bırakır, kendi asasını sağlam olarak alır---...ve bitti. Ben şahsen Harry-Hermione-Ron'un savaş bittikten sonraki konuşmalarını, Harry ve Ginny'nin barışmasını okumak isterdim, ki o çifti kitapta neredeyse hiç görememiştik.
Kısaca söylemek gerekirse kitap hem çok konuyu içeriyordu, hem de çok havada kalan kısımlar oldu.. Genel olarak beğendim aslında. Başları biraz yavaştı falan.. 19 Yıl Sonra kısmı da yeterli değildi ki. bizimkiler ileride ne yaptı, Neville Luna gibi karakterlere ne oldu, bunlar iş olarak ne yapıyor vs. öğrenememiştik ancak JKR röportajlarda açıklamıştı, yine de kitaba koyması daha iyi olabilirdi..
Özellikle bütün kötülerin ölmesi haksızlık oldu...Bellatrix, Voldemort, Snape...Bir de Draco kiminle evlendi, onu bile yazmamış JK...Klasik bir "iyiler kazanır" senaryosu oldu.Bu yüzdendir ki, serinin en az sevdiğim kitabıdır.
Wish Stars- Yardımcı Yönetici
Snape bilerek öldü bence. çünkü koşarak kaçabilirdi kanımca. yani bir büyüyle oyalayabilirdi voldy'i. Gerçi Lily'siz yaşamak istememiş olabilir.
Bellatrix'i seviyoruzz !
Bellatrix'i seviyoruzz !
scavenger- Grafik Tasarım Ekibi
Similar topics
» Harry Potter ve Melez Prens
» Harry Potter ve Felsefe Taşı
» Harry Potter ve Sırlar Odası
» Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
» Harry Potter ve Ateş Kadehi
» Harry Potter ve Felsefe Taşı
» Harry Potter ve Sırlar Odası
» Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
» Harry Potter ve Ateş Kadehi
Anti Twilight Türkiye : The Legend Strikes Back! :: Eften püften... :: Kitaplık :: Harry Potter Serisi
1 sayfadaki 1 sayfası